Sípályák környezeti hatásai és azokat megfigyelő monitoring hálózatok - Huszár Gábor (2015)
A diplomadolgozat tartalmaz külföldi és hazai hatásvizsgálatokat, amelyek elemzésével megismerkedhetünk a téli sportokkal, azon belül is a síeléshez kapcsolódó kiszolgáló létesítmények és eszközök környezetre gyakorolt pozitív illetve negatív hatásaival. Megismerhetjük a magyarországi Mátraszentistváni sí park környezetre gyakorolt hatásait a létesítési fázistól kiindulva az üzemelésen át egészen a létesítmény esetleges felhagyásáig bezárólag, mely folyamatok során bemutatásra és vizsgálatra kerülnek a sí park hatótényezői és hatásviselői is. Majd a hatásviselők védelme és a hatótényezők által okozott esetleges károk lehetséges vizsgálatának eredményeképp a tanulmányban meghatározott elemekre, rendszerekre monitoring hálózat tervét készítettük el.