Termelésirányítási kiegészítő fejlesztése a Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszerhez - Takács Tímea (2015)
Szakdolgozatomban az Önálló laboratórium 1 és Önálló laboratórium 2 tárgyak témakörében elkezdett kutatásokat és fejlesztéseket folytatom. A téma a vállalatirányítási rendszerek, azon belül pedig a termelésirányítás, gyártásütemezés köre. Ezzel kapcsolatban végeztem kutatást Önálló laboratórium 1 keretein belül, majd az Önálló laboratórium 2-ben pedig megvalósítottam egy gyártásütemezési algoritmus a Microsoft Dynamics NAV 2009 rendszerének C/SIDE fejlesztői környezetében. Innen jött az ötlet, hogy a szakdolgozatomban is foglalkozhatnék valami hasonlóval, voltak lehetőségek pl. modul fejlesztés vagy esetleg egy kiegészítő készítése. Utóbbit választottam. Így a feladatom elsősorban a következő volt: Ismereteket szerezni arról, hogyan lehetséges egy ilyen add-in elkészítése, majd annak a konkrét megvalósítása. Kutatásaim során arra jutottam, hogy ez Client Control Add-In-ként készíthető el, ehhez pedig szükség van C# ismeretekre is. Így tehát szakdolgozati feladatom az volt, hogy készítsek egy kiegészítőt a Microsoft Dynamics NAV 2009 rendszeréhez, mely a rendszerrel integráltan képes működni. Kulcsszavak: Microsoft Dynamics NAV, Control Add-In, C#, .Net Framework 3.5