Világgazdasági folyamatok elemzése - Cheng Ming (2017)
Az új évszázad óta, különösen a nemzetközi pénzügyi válság óta a világgazdaságban a szerkezetátalakítási időszak kezdődött. A fejlett országok gazdasága a reálgazdaságnak gazdasággá vált. Az egész világ gazdsági növekedés súlypontja " nyugattól - kelet felé" ment át. A globális gazdasági fejlődésnek jövőben öt tendenciái lesz: az ipari struktúrák fejlesztése a globalizáció, a környézetbarátságos ipar fejlesztése,az egyenlőség a nyugati és keleti regió között, a gazdasági szerkezet diverzifikálása és a globális kormányzás integrációja. A fejlett országok vezetésével a következő öt évben az újabb globális gazdasági növekedés lesz, és a fejlődő országokban a szerkezetátalakítási szakasznak lesz teljes elmélyítése.A globális gazdasági növekedés kíséretével, a nemzetközi kereskedelem terén a nagyobb reformok következnek. A globális pénzügyi kockázat továbbra is folyamatosan felemelkedik. Minden országokban szorítják az adósságot, és az informatikai technológia átalakítja a globális ipari fejlesztési szerkezetét. A nyersanyagi kereskedelemnek rosszabb időszaka lesz. Világ gazdasági növekedése tovább a 2016-ban és a foglalkoztatás növekedése lelassult.Árucikk árak mélypontját,alacsony áron, de még mindig fut,globális árak rebounded és deflációs nyomás estek.Nemzetközi kereskedelem is inkább lassú,nemzetközi közvetlen befektetési tevékenységek lassult,globális adósság szintje tovább emelkedik,nemzetközi pénzügyi piacokon továbbra is destabilizálja.A világgazdaság sok komoly kihívásokkal kell szembenéznie:Globális potenciális növekedési ráta csökken,pénzügyi piacok kiszolgáltatottabbak,az Egyesült Államok vált forrása az instabilitás a világgazdaság,kereskedelem és a befektetések a hitelállomány,jövedelem-eloszlás és a javak elosztása is egyre inkább egyenlőtlen,globalizáció-ellenes tendencia egyre nyilvánvalóbb.Ezek a tényezők is megfékezni a világgazdaság erős,fenntartható,kiegyensúlyozott és inkluzív növekedés.Geopolitikai kockázatok,menekült-válság,a politikai ciklus a nagyhatalmak,terrorizmus és az egyéb kérdéseket továbbra is a stabilitás és a fejlődés a világgazdaság érintik.