A kínai fejlődési modell világgazdasági lehetőségei - Liu Zhemin (2017)
A gazdasági globalizáció egyik fontos jellemzője a mai világgazdaságnak. A globalizáció határán, a társadalmi életben fontos szerepet játszik a kommunikáció és a kölcsönös kapcsolat. Kína a modernizációsért folyamatosan arra törekszik, hogy a speciálitás fejlesztési modelljét keresse.Mivel a reform és nyitás Kína fokozta egy különböző gazdasági fejlődés út, amely egy egyedi gazdasági fejlődési modell alakult ki. Ez fejlesztési modell az úgynevezett "Kínai modell" vagy "Kína fejlesztési modell".Nyugati tudósok hívja a "Peking konszenzus". A javaslat a "Kínai modell" és a "Peking konszenzus" kibővíti az összefoglaló a kínai fejlesztési tapasztalat, és megnyitja a színpadon, a kínai fejlesztési modell szisztematikus elmélete összegzi. Kína hozta létre a speciálitási gazdasági fejlesztési modellet ami más mint ,ás országokban. Eddig a„A Kínai Gazdasági modell” még nem egy egységes koncepció, de lényegében a társadalmi modernizáció, a globalizáció, a fokozatosan fejlődés, a kínai gazdasági reform és a piacgazdasági nyitás. „A Kínai Gazdasági modell”sikeresen figyelmét hívta néhány fejlett országoknak és sok fejlődő országoknak is.A "kínai modell” a nemzetközi közösség széles körű aggodalmat váltott ki, az európai és amerikai fejlett országok, kelet-európai országok, Latin-Amerika, Ázsia, Afrika, számos országban és a Közel-Keleten is nagy az érdeklődés a "Kínai modell”, és aktívan dolgoznak a kiemelkedő eredményeit."A Kínai Gazdasági modell” a világgazdasági fejlődés jelentős mértékben hozzájárult, hogy menjen a saját jellemzői gazdasági fejlesztési útján. A "kínai-modell" egy új élmény a nyugati országokban a sikert, a kínai gazdaság. A volt Szovjetunió szocialista modell és a neo-liberalizmus "washingtoni konszenzus", alkotó a saját egyedi tulajdonságokkal áttörték.A "kínai modell", a kínai tudósok inkább kínai tapasztalatok, illetve Kína fejlődés útján. A kínai gazdaság sikere is a siker, a "kínai modell". A 2008-as amerikai pénzügyi válság okozott a világgazdaság összeomlik, de Kína viszonylag stabil maradt, a gazdaság vette át a vezetést a hasznosítás, ismét okozó globális gazdasági és politikai gondolkodás, sok szempontból. Miután a keresztség, a nagyszabású pénzügyi válság ez a fajta fejlesztési modell, amely nagyon különbözik a nyugati azt mutatja, egy erős báj és a vitalitás.