BI kompetenciacsoport támogató weboldal fejlesztése - Pap Zoltán (2015)
Szakdolgozatomban az intézetünkön belül működő, üzleti intelligencia kompetenciacsoport számára fejlesztettem weboldalt, amely elősegíti a csapat jövőbeni előrehaladását. Szakdolgozatom első részében a webes tématerületről írok általánosan, a legnépszerűbb PHP alapú webes keretrendszerekről. Majd kifejtem a megvalósításhoz szükséges webes programozási nyelveket, megoldásokat. A továbbiakban a szakdolgozatom előéletéről lesz szó, azon részekről, amelyek már egy korábbi félévben elkészültek. Gondolok itt a weboldal adminisztrációs felületére, kutatási területek és projektek menedzselésére, felhasználók kezelésére. Korábbi grafikus tanulmányaim miatt nagy hangsúlyt fektettem a weboldal külső megjelenésére is: napjaink trendjeinek megfelelő felület készült el, továbbá egy egyedi logót is terveztem. Az idei félévben kitűzött feladatok bemutatását és részletes megvalósítását mutatom be a szakdolgozatom további részében. Elkészítettem (1) a hírszerkesztő adminisztrációs felületet, (2) a referenciák dinamikus kezelését támogató adminisztrációs felületet, (3) kiépítettem egy négyszintű jogosultsági rendszert, (4) többnyelvűsítettem a weboldalt, (5) kialakítottam egy olyan megjelenítést, amely a különböző eszközökön (tablet, okostelefon) egységesen mutatja a weboldalt.