Különböző fafajú energetikai ültetvények kéregarányának vizsgálata és annak összefüggése a fűtőértékkel és a hamutartalommal - Nagy Júlia Rebeka (2015)
A magyar fagazdaság fő stratégiai és fejlesztési kérdése a gyorsan növő faültetvények bevezetése, fejlesztése és korszerű hasznosítása Magyarországon. Mindez magával vonja azt, hogy az alkalmazandó fafajok, illetve az ültetvényeken már alkalmazott faanyagokat vizsgáljuk. Szakdolgozatomban a ma Magyarországon elterjedt fafajok mellett, az egyre fontosabbá váló energetikai faültetvényeken alkalmazott fafajokat mutatom be és végzek velük vizsgálatokat. A dolgozatom első pontjában az energetikai ültetvényeket, azok fontosságát és a legfontosabb alkalmazott fafajokat ismertetem. Ezt követően a második pontban az általam végzett vizsgálati módszereket ismertetem elméleti oldalukról. A szakdolgozat harmadik pontjában a három legfontosabb és Magyarországon legelterjedtebb fafajokat ismertetem, faanatómiai, fafizikai és fahasznosítási szempontból egyaránt. Mindezek után az általam vizsgált fafajokat mutatom be röviden a negyedik pontban. Az ötödik pontban ismertetésre kerülnek az egyes vizsgálatok során kapott adatokból képzett táblázatok és diagramok, majd pedig ezek kiértékelési olvasható. Végezetül pedig összegzem a kapott eredményeket.