Faállomány-szerkezeti vizsgálatok a Soproni-hegység elegyetlen gyertyánosaiban - Hosszú Csaba Vajk (2017)
A diplomamunkám készítése során megvizsgáltam a gyertyán sarjerdőkről szóló szakirodalmakat. Ismertettem a sarjerdők általános jellemzőit, fontosabb típusait, valamint a talajra gyakorolt hatásukat. Bemutattam a Soproni-hegység erdőállományainak múltját, az elegyetlen gyertyános állományok kialakulását. Szögszámláló mintavétel segítségével faállomány-szerkezeti vizsgálatokat végeztem, a vizsgálatok eredményeit összehasonlítottam az üzemtervi adatokkal. Végül javaslatot tettem a gyertyán állományok átalakítására, különleges körülmények közt azok felújítására.