A digitalizáció fejlődése. Az informatika és cloud (felhő alapú számítástechnika) kialakulása, fejlődése, valamint hatása gazdaságunkra és korunk társadalmára. - Takács Gábor (2017)
E diplomamunka készítésének célja bemutatni a digitalizáció fejlődését, valamint az informatika és cloud (felhő alapú számítástechnika) kialakulását. Ismertetni az IT ipar jelen folyamatait, motivációs tényezőit, valamit a piac kulcsfontosságú szereplőit, azok üzleti modelljeit és stratégiai célkitűzéseit. Fontos kiemelni továbbá a digitalizáció által okozott változásokat a társadalom szintjén, megvizsgálni ezzel összefüggésben az esetleges előnyöket és veszélyeket. Mivel a digitalizáció korszakunk teljes életvitelét megváltoztatja fontos megérteni az iparág és az egyének motivációját, hogy ezen információk birtokában a technológiai újdonságokat úgy tudjuk adaptálni, hogy azok sikereit élvezzük, és lehetőség szerint kockázatait kerüljük.