Akác felújítási technológiák vizsgálata a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. területén - Szávai Zoltán (2017)
A munkában feldolgozásra kerül a fehér akáccal történő felújítások módja, technológiája, kiélezve a SEFAG Zrt. állami erdőgazdaság gazdálkodási területére. Összehasonlításban bemutatásra kerül a teljes talaj-előkészítéssel történő mesterséges erdőfelújítás, valamint a gyökérszaggatással történő természetes erdőfelújítás. A napjaink gyakorlatában elsősorban a gyökérszaggatásos technológiát alkalmazzák, így ez a módszer kerül részletezésre. Megismerhetőek a gyökérszaggatáshoz használt műszaki berendezések, valamint az ezekkel történő munkavégzés leírása. Terepi mérésekkel felvételre került a munkavégzésre fordított idő, majd ebből később gazdasági értékelés készült. Az akác nagy területű térfoglalása miatt is fontos megemlékeznünk felújítási módjairól, és ennek műszaki hátteréről.