Pénzügyi tervezés az Autoliv Kft.-nél - Török Linda (2017)
A szakdolgozat témája az Autoliv Kft. pénzügyi tervezésének bemutatása. Egyetemi ta-nulmányaim alatt, 2014-ben csatlakoztam a vállalathoz, így a szakdolgozat tárgyának vizs-gálatát segítő dokumentumokhoz és programokhoz hozzáféréssel rendelkeztem. Ezen okok miatt a témaválasztás kézenfekvő volt számomra. A dolgozat fő célja a magyarországi gyáregység pénzügyi tervezésének bemutatása, illetve annak vizsgálata, hogy az anyavállalat erős befolyása mennyire könnyíti vagy nehe-zíti meg a vállalat tervezési és finanszírozási döntéseit. A téma körüljárásához először a vállalat pénzügyi helyzetének vizsgálatára és értékelésére volt szükség, majd ennek ismere-tében - a beruházási és rövidtávú tervezés szemléltetésével- a jelenleg használt finanszíro-zási módszerek kerülnek bemutatásra. A dolgozat megírása során a vállalat által használt rendszerek és azok összefüggései-nek vizsgálata elengedhetetlen volt. A dolgozat gyakorlati alapú részének elkészítése el-sődleges, vállalati források alapján történt, míg az elméleti háttérhez szükséges szakiroda-lom és információ elérésére a könyvtár és az internet nyújtott lehetőséget.