Elektronikus banki termékek és szolgáltatások - Hollós Dorina (2017)
Záródolgozatomban gyakorlati helyem, a Kis-Rába menti Takarékszövetkezet által kínált elektronikus banki termékek és szolgáltatások kerülnek bemutatásra. A kidolgozásnál fontosnak éreztem, hogy az általam megtapasztalt dolgokról írtam. A tapasztalatok gyűjtésében a takarékszövetkezet dolgozói nagyon sokat segítettek, melyet ezúton is nagyon köszönök. Az „Elektronikus banki termékek és szolgáltatások” című munkám a szakmai gyakorlatom során szerzett gyakorlati tapasztalatok, a szakterület dolgozóival folytatott beszélgetések, valamint a takarékszövetkezet belső anyagai segítségével készültek. Témaválasztásomat a folyamatosan fejlődő technológiai feltételek indokolták, hiszen valószínű, hogy pár év múlva a jelenlegi csúcstechnológia már elavultnak fog számítani. Napról napra egyre több cikk és tanulmány jelenik meg, melyekben „bankár nélküli bankok” megjelenésének valószínűségét vázolják fel. Ezért ebben a rohamosan fejlődő helyzetben szükségét éreztem a hagyományosnak tekinthető takarékszövetkezet bemutatását. Dolgozatomnak két célja is volt: egyrészt rámutatni, hogy a takarékszövetkezetek is lépést tudnak tartani a nagy bankok kínálatával, másrészt annak bizonyítása, hogy a kis városi pénzintézetek is rendelkezhetnek nagy ügyfélkörrel, valamint szép eredményekkel. Az elektronikus banki termékek lényeges készpénzhelyettesítő eszközök, melyek szükségességét azok kímélése indokolja. Napjainkban, mikor az elhasználódás miatt egyre több bankjegy megújítása indokolt érdemes lenne a lent bemutatott termékekre különböző kedvezményeket eszközölni, azok népszerűsítése érdekében