Túltartott fehér akác (Robinia pseudoacatia L.) faanyagának fontosabb anatómiai és fizikai tulajdonságai - Kocsis Péter (2017)
Az általam elvégzett vizsgálatok során kapott eredmények rámutattak arra, hogy az akác túrtatása nem eredményez különösebb javulást vagy romlást a faanyag általam mért tulajdonságaiban. A vizsgálati eredmények megegyeznek az irodalmi értékekkel az esetek nagyrészében. A rostok hosszúsága a 1,1 mm körüli értéken stagnált, a sűrűség kicsit alul maradt az irodalmi értéktől, zsugorodási-dagadási értékei minimálisan alacsonyabbak voltak, mint az irodalmi értékek, ami az ipari felhasználásban előnyös tulajdonság .energetika szempontjából előnyösnek tekinthető a koros akác, ugyanis kicsi a szíjács kéreg arány, ami magas hamutartalommal rendelkezik, viszont energiaültetvények esetén nem megtérülő 60 évig nevelni azt.