GGI adatgyűjtő és adattovábbító alkalmazás fejlesztése - Nagy Gergő (2017)
A szakdolgozat egy egyetemi projekt keretein belül készült a Magyar Tudományos Akadémia Geodézia és Geofizikai Intézet számára az általuk működtetett Symres adatgyűjtés támogatására. A projektben fejlesztőként vettem részt, feladataim közé tartozott egy Node.js alapokon fejlesztett alkalmazás létrehozása, a korábban elkészült adatküldő alkalmazás módosítása, valamint egy olyan webes felület kialakítása, amelyek együttesen támogatják a Symres adatgyűjtő szoftver és az adatküldés monitorozását. A projektben felhasználásra került a BME-AUT fejlesztéseire alapozott és támogatásával létrehozott GGI-INGA SensorHUB infrastruktúra, amely jelentős mértékben hozzájárult a feladat elvégzéséhez. Szakdolgozat feladatom alapvető célja az volt, hogy az előző félévek tapasztalataiból kiindulva a GGI-INGA SensorHUB rendszert átdolgozzuk és egy napi 24 órában folyamatosan működő, megbízható szolgáltatást hozzunk létre. Munkám során korszerű technológiák kerültek felhasználásra, így szerver oldalon Node.js, míg kliens oldalon AngularJS és Bootstrap keretrendszereket használtam a feladatok megvalósításához. A fejlesztések elkészültek és az adatgyűjtést monitorozó alkalmazást a GGI-ben folyamatosan működik.