Anyagellátási folyamatelemzés a BPW-Hungária Kft. gyakorlatán keresztül - Kiss Adrienn Anna (2017)
Záródolgozatomban a BPW-Hungária Kft. anyagellátási folyamatát vizsgálom és elemzem, egy tételcsoportot választok ki, amelyet tanulmányozni fogok. Munkámat a cég bemutatásával kezdem, majd az alaptevékenységeivel és a cég lo-gisztikai folyamataival folytatom. Nagy figyelmet fektetek az anyaggazdálkodók feladatá-ra, hiszen a problémára is ezen a területen mutatok rá. Egy konkrét tételpéldán keresztül szemléltetem, azt, hogy a vevői rendelés átfutási ideje és a beszerzési rendelés átfutási ideje közötti különbség milyen problémát okoz. A logisztikában való időtényezők fontosságáról, és az őket érintő nehézségekről egy átfogó képet mutatok. A konkrét tételpéldámat részletesen jellemzem, és a hozzá társuló problémát feltárom, képekkel és adatokkal szemléltetem, valamint megoldási javaslatot ke-resek hozzá. Az általam választott témával az a célom, hogy a BPW-Hungária Kft.-nél eltöltött szakmai gyakorlatom során szerzett tapasztalatokkal, és a számos kutatás, információ gyűj-tés segítségével, megfelelő megoldást tudjak találni, az átfutási időnél felmerülő problémá-ra. Célom eléréséhez, a vállalatnál használt QAD Enterprise Applications programot használom, valamint a választott tétel jellemzőit, azon belül is annak készletére, vevői igé-nyeire, a múltbeli fogyására, és a hozzá tartozó rendelési szokásokra kitérő adatok nyújta-nak megoldást. Ezen kívül szükségem lesz az anyaggazdálkodás osztályon dolgozó szak-emberek segítségére, akik több éves tapasztalattal rendelkeznek az anyagellátási folyama-tokkal kapcsolatban. Végezetül megfigyeléseim alapján, javaslatot teszek a probléma megoldására, melynek mélyebb vizsgálatával, és elemzésével következtetésre juthattam. Záródolgozatom megírásában, a vállalat által kapott dokumentumok, szakirodal-mak, és az anyaggazdálkodás osztályon dolgozók nyújtottak segítséget, de természetesen alapul vettem saját gondolataimat, és tapasztalataimat is.