A Soproni Szakképzési Centrum kezelésében lévő kollégium épületének energetikai kor-szerűsítése az Impulsus Tanácsadó Iroda Kft. szemszögéből - Fischer Zsófia (2017)
Záródolgozatom témája egy Európai Uniós pályázati projekt megvalósításának be-mutatása az Impulsus Tanácsadó Iroda Kft. szemszögéből. Dolgozatomban a Soproni Szakképzési Centrum jelenleg is megvalósítás alatt álló projektjét mutatom be, melynek célja a Soproni Idegenforgalmi, Vendéglátói és Kereske-delmi Szakképző Iskola és Kollégium nevezetű intézmény kollégiumi épületének a felújítá-sa. Véleményem szerint nagyon érdekes annak a megismerése és átélése, hogy egy pá-lyázatíró cég hogyan vészeli át a nehézségeket, vagy éppen milyen módon birkózik meg egy-egy problémával. Ezen kívül, azért is választottam ezt a témát, a záródolgozatomnak, mert személyes tapasztalatokkal rendelkezem a fent megemlített az Intézménnyel kapcso-latban, hiszen én magam is a Soproni Idegenforgalmi, Vendéglátói és Kereskedelmi Szak-képző Iskola és Kollégium tanulója voltam öt évig. A dolgozat elkészítése során szekunder és primer kutatásokat végeztem a témával kapcsolatban. A kutatás során azt a következtetést vontam le, hogy Magyarországnak tényleg szüksége van ezekre a támogatásokra, jelen esetben az oktatás terén is. Hiszen nem csak az oktatás eszmei színvonalára kell hangsúlyt fektetni hanem az egyéb külsőségekre is, mivel ösztönző lehet egy szebb és jobb környezetben zajló oktatás. Ezen kívül a tan-anyagba beilleszteném az európai unió ismertetését, mert sajnos a diákok alig tudnak vala-mit arról a szövetségről, ami jelen van a mindennapjaikban.