NEMZETKÖZI NAGYVÁLLALATOK ÜZLETI INTELLIGENCIA HASZNÁLATÁNAK VIZSGÁLATA - Takács Attila (2017)
1. A vállalati üzleti intelligencia bemutatása régen és napjainkban. 2. A dolgozat célja hogy bemutassa a stratégiai és szervezéstudományi elméleteket és an-nak gyakorlati megvalósítását a nagyvállalati döntéshozatalban információs és kommu-nikációs technológia oldalról – Big Data és BI szerepe a döntéshozatalban. 3. Vállalat monitorozása és mintavétele különböző aspektusosokból melynek az analizálá-sával a stratégiai döntéshozatal egyszerűsítése átalakul. 4. Kérdőívet kitöltő vállalatok által adott adatok vizsgálata és javaslat tétele miként vezet-hető be vagy könnyítheti meg az adat tárházak és analitikus adatok elemzés a stratégiai döntéshozatalban. 5. Javaslattétel arra, hogy milyen technológiai és nem technológiai eredetű változásokra van szükség egy vállalatnak ahhoz, hogy megfelelően tudja adaptálni az Üzletin Intelli-genciát.