A Lean szemléletmód bevezetése a Cellcomp Kft. életébe - Hegyi Anikó (2017)
A záródolgozat, a lean szemléletmód alapelveinek és eszközeinek bemutatását járja körül a tapolcai Cellcomp Kft gyártási folyamatában. Ennek a dolgozatnak a célja, hogy rámutasson arra, hogy e vállalatirányítási rendszer hosszú távon való alkalmazása milyen eredményekhez vezethet. A jelenlegi szalagszerű gyártásunkat tervezzük a lean eszközök segítségével optimalizálni. A gyakorlatom során az értékáram-elemzést, a munkahely hatékonyabb kialakítását, a logisztikai folyamatokat, a lehívási rendszert vizsgáltam. Meggyőződésem, hogy az eszközök segítségével a ki nem használt kapacitásunkat a termelés növelésére tudjuk fordítani. A vállalat a költségek csökkentésének érdekében már felmérte, hogy a befektetett tőke és energia mikor, és milyen arányban térülne meg. Az értékteremtő folyamatok feltérképezése során, arra a következtetésre jutottam, hogy a szalagszerű gyártás és a lean gyártás szembeállítása alapján csak pozitív eredményeket sikerülne elérni.