Galambos Trans Kft. fuvarszervezésének bemutatása és a használt szoftverek, programok ismertetése - Pál Krisztina (2017)
A Galambos Trans Kft. a Galambos Cégcsoport egyik tagja, amely belföldi és nemzetközi árufuvarozási feladatok elvégzésére jött létre. A szakdolgozatom a fuvarszervezési folyamatok bemutatására, az eközben használt szoftverek és programok ismertetésére irányul. Az általam választott cég versenyképes vállalattá fejlődött a régióban az utóbbi években, a folyamatos fejlesztések lehetővé teszik a partnerek igényeinek minél magasabb szintű és minőségű kiszolgálását. Ezáltal gyakorlatom során rengeteg szakmai ismerettel tudtam bővíteni az elméleti tudásomat, a vállalat dolgozóitól minden segítséget megkap-tam és átadták gyakorlati tapasztalataikat, amelyeket a záródolgozatom készítésekor fel tudtam használni. Szakmai gyakorlatom alatt megfigyeltem a fuvarszervezési iroda működését, a fuvarszervezési feladatok egymáshoz kapcsolódását, valamint aktív részese lehettem az adminisztratív folyamatok fejlesztésére létrehozott projektcsapat munkájában. Ennek a fejlesztési folyamatnak köszönhetően tökéletesen megismerhettem az alkalmazott programok működését, amelyek az SAP Business One, a programon belül is az AddOn fuvarszervezési modul, a Webcontrol GPS nyomkövető rendszer, a TimoCom online fuvarbörze platformja, valamint a Tachográf feldolgozó és kiértékelő program, továbbá ezen programok egymáshoz kapcsolódását, illetve lehetőségét az összehangolásukra. Emellett megállapítottam azt is, hogy a vállalat rugalmasan reagál a jelenlegi munkaerőpiaci és gazdasági környezet változásaira. A projektmunkában való részvétel során megtapasztalhattam, hogy a rohamosan fejlődő informatikai környezet által generált kihívásokra milyen lehetséges fejlesztések valósíthatók meg a fuvarozási ágazatban. A fejlesztési lehetőségek közül kiemelném a mobil dokumentumkezelés bevezetését, webes ügyfélportál kialakítását, illetve a Webcontrol GPS nyomkövető rendszer integrációját az SAP vállalatirányítási rendszerrel. Összegzésképpen megállapíthatom, a Galambos Trans Kft. figyelembe veszi és mind működésébe, mind fejlesztéseibe beépíti a környezet változása és a piac igényei generálta korszerűsítéseket és lehetőségeket, hogy ezek segítéségével minél magasabb szintű és minőségű szolgáltatást nyújtson üzleti partnerei számára, azok teljes körű igényeit a leghatékonyabb módon tudja kielégíteni.