A GYIK Rendezvényház eseményeinek a bemutatása - Németh Szabina (2017)
A dolgozatomban a rendezvényszervezés sokszínűségét szeretném bemutatni a GYIK Rendezvényház példáján. A Rendezvényház több éve működik, számtalan rendezvényt bonyolítottak le az alkalmazottak. A csapat nagyon összeszokott, fiatalos és vidám közös-ség, akik egymást segítik. A Házban évente rengeteg rendezvény zajlik le, de a megszokott rendezvények mellett a szervezők folyamatosan újabb újdonságokon törik a fejüket. Idén újdonságnak számít a „Gyermekek éve” elnevezésű programsorozat, mely a 2017-es évre vonatkozik, valamint a Családi Grillkert megújulása, ami tavaly nyílt meg. A dolgozatom első részében egy általános áttekintést mutattok be a rendezvényről és a rendezvényszervezésről. Itt megemlítem a rendezvény fajtákat és a rendezvényszervezés folyamatát is. Ezután bemutatom a Ház múltját és jelenét, valamint a GYIK egyéni érték-rendszerét. Emellett bemutatom a Házhoz tartozó 3 rendezvényhelyszínt, melyek segítik kiemelni Sopron város értékeit. Majd bemutatom a 21 civil egyesületet, akik a Rendez-vényházban tartják a próbáikat, valamint néhány programot is bemutatok a dokumentáci-ómban. A dolgozatom fontos része még a Rendezvényház legfőbb eseményeinek és a Ház legfontosabb tevékenységi köreinek a bemutatása. A dolgozatom végén összegzem a leír-takat és néhány javaslatot teszek a Ház megújulására. Dolgozatom célja, hogy megismertessem mindenkivel a rendezvényszervezés nehéz-ségeit és sokszínűségét, valamint a Rendezvényházat, ami Sopron városának egyik legfőbb kulturális helyszíne. A GYIK-ról elmondható, hogy minden korosztály számára nyújt ese-ményeket megőrizve a kultúra és a hagyományok szeretetét. A Ház elsődleges célja a kul-túra értékeinek megtartása. Összeségében elmondható, hogy a dolgozatom egy olyan Rendezvényházról szól, melynek az a célja, hogy minden korosztály számára színvonalas programokat biztosítsa-nak. A Ház szlogene, hogy: „Nálunk mindig történik valami”, mi sem bizonyítja ezt job-ban, hogy a 2016-os évben 180 nagyobb, szervezést igénylő programot nyújtottak az idelá-togatóknak.