A VIZSGÁLÓHELY AUDIT ÉS INSPEKCIÓ FELKÉSZITÉSE A KLINIKAI GYÓGYSZERKUTATÁSBAN - Szebényi Hajnalka (2017)
A szakdolgozat címe: A VIZSGÁLÓHELY AUDIT ÉS INSPEKCIÓ FELKÉSZITÉSE A KLINIKAI GYÓGY-SZERKUTATÁSBAN A szakdolgozat megírásával kitűzött feladatok:rövid vázlat A klinikai gyógyszerkutatás speciális területe az egészségügynek. Tapasztalatom szerint kevés képzési anyag és dokumentáció áll rendelkezésre audit és inspekció felkészítésre. Dolgozatommal ehhez kívánok megoldást adni. 1. Bevezetés: audit/inspekció célja feladata, klinikai vizsgálat leírása, jogszabályi háttér 2. Felkészülés folyamata, ábrák, ellenőrzendő területek, 3. Nemzetközi kitekintés: Food and Drug Administration (továbbiakban: FDA), EMA European Medicines Agency (továbbiakban:EMA) 4. Új minőség irányítási alapelvek: Risk based monitoring 5. Összegzés, saját vélemény Konzulens: Gergely Edit