Turizmusmarketing az Escort Tourist Bt utazási iroda példáján - Töreki Patrícia (2017)
Záródolgozatom a turizmusmarketing elemzéséről szól, melyet az Escort Tourist Bt utazási iroda példáján keresztül mutatok be. A záródolgozatom témájának a kiválasztásában elsősorban az motivált, hogy a szakmai gyakorlatom során megszerzett tapasztalat és tudás az adott témával kapcsolatban, valamint a gyakorlat alatt elsajátított ismerettel rendelkezve teljeskörű képet lehet adni az utazási iroda marketingkommunikációs politikájának ismertetésében. A záródolgozatom célja az egyes marketing eszközöknek a feltérképezése, bemutatása, hogy hogyan járulnak hozzá az utazási irodák fejlődéséhez, forgalmának növeléséhez, melyet az Escort Tourist Utazási Iroda és Könyvkiadó Bt. példáján keresztül ismertetek. A dolgozatom első felében a marketing fejlődés történetén van a hangsúly, valamint az utazási irodák kialakulásának történetét mutatja be Magyarországon. Ezt követi a turizmusmarketinggel kapcsolatos fogalmak, a turizmusmarketing sajátosságainak feltérképezésére és megmagyarázására kerül sor, valamint a piac szereplőinek és turizmus termék sajátosságainak ismertetéséről olvashatunk. A következő fejezethez érve az Escort Tourist Utazási Iroda és Könyvkiadó Bt. alaposabb bemutatásáról, fennállásáról és szervezeti felépítéséről szól. Betekintést nyerhetünk a marketingkommunikációs eszközök tanulmányozásába, majd a fennálló iroda marketingkommunikációs eszközeinek az elemzésére, bemutatására is sor kerül. A zárófejezetben a kutatásról, annak módszeréről és fajtájáról szól, majd pedig a kérdőív kiértékeléséről olvashatunk.