Fahajók felújításának technológiai tapasztalatai és lehetőségei - Holler Zoltán (2015)
A téma feldolgozását a következő forrásokkal és módszerrel végeztem: - Klasszikus fahajók építése (2.1 alfejezet): Becske Ödön: Kishajók szerkesztése és építése című könyve, Simongáti Győző: Kishajók, valamint Simongáti Győző és Hargitai L. Csaba: Hajóépítés II. egyetemi tananyag, Bertil Andersson: Träbiten 144 hajóterv és katalógus, Wooden Boat magazine 2008-as kiadványai, (pontosítva lásd: 8. Felhasznált irodalom) - Modern, rétegelt felépítésű anyagokból épített külhéj (2.2 alfejezet): Becske Ödön: Kishajók szerkesztése és építése című könyve, Dudley Dix Yacht Design amerikai vállalattal való levelezésem, Gougeon book, Glen-L Marine, internetről gyűjtött képek szakértő feldolgozása (pontosítva lásd: 8. Felhasznált irodalom) - A hajó fő szerkezeti egységei, tipikus kötések, illesztések és tapasztalt jellemző hibák (3. fejezet): konzultációk hajóépítőkkel, például: Cittel Lajos - Navalia Kft., Szalai László – Klasszik Hajógyár Kft. tulajdonosa, Simongáti Győző – okleveles hajótervező mérnök, BME egyetemi docens, a keszthelyi Asbóth Sándor Középiskola - hajóépítő szakma tanára; dolgoztam szakirodalomból: West-system boat; internetes anyagok feldolgozása: Folke Junior hajótípus egyik internetes oldala, Bruckner testvérek hajóépítéssel foglalkozó weboldala a Tramontana nevű hajó felújításáról, a Nemere II. rekonstrukciójának internetes oldala, saját munkáim, tapasztalataim leírása saját képgyűjteményből. (pontosítva lásd: 8. Felhasznált irodalom) - Saját munkám (4. fejezet): saját munkáim során készített dokumentációm, fotók és jegyzetek felhasználása.