Nagyhozamú-antrakinonos akácfa feltárása kötészeti célra - Bódi Balázs (2015)
Szakdolgozatom egy rövid betekintés a papírkészítés és a könyvkötés világába. Rövid történelmi áttekintés után, lúgos eljárással, antrakinon hozzáadásával készült papír részfolyamatait mutattam be, és különböző szilárdsági méréseket hajtottam végre, majd a kézi papírmerítéssel foglalkoztam. Az általam írt, tördelt és a Szabó Barbara készítette illusztrációkkal ellátott verseskönyv készültének folyamatait kísérhettük nyomon. A végén kézbe is vehetjük, olvashatjuk a kész könyvet.