Az Észak-Hanság edényes flórája - Haszonits Győző (2017)
A korábbi években számos kutatás született az Észak-Hanság tájtörténetéről és növényzetéről is, külföldi és hazai szerzőktől egyaránt. Diplomadolgozatom célja ezeknek az adatoknak az összegyűjtése, rendszerezése és az aktuális állapottal való összehasonlítása volt. Az adatok feldolgozása során a florisztikai adatokat helyeztem előtérbe. Kitérek a Hanság keletkezésére egészen a kezdetektől napjainkig, részletesen ismertetem a felvételezési metódust. A területen 502 növényfajt találtam meg melyek pontos lelőhelyeit a KEF rendszerben azonosítottam. Helyi viszonyok között ritkának számító fajokra, összeállítottam egy vörös listát, illetve ismertetem a vizsgált kvadrátokban talált teljesen új fajok jegyzékét is. Abstract