A beszerzés és raktározás logisztikája a Liss Kft.-nél - Bognár Evelin (2017)
„A beszerzés és raktározás logisztikája a Liss Kft.-nél” című záródolgozatom a vállalatnál eltöltött szakmai gyakorlatom során szerzett információk alapján készült és a vállalat mű-ködését fogja bemutatni, tevékenységét, illetve logisztikai rendszerét. Témaválasztásomnál fő szempont volt, hogy a szakmai gyakorlatomat a cégnél tölt-hettem, ahol lehetőségem nyílt gyakorlatban is megismerkedni a logisztikával, elsősorban a beszerzéssel illetve a raktározással. Gyakorlatom során betekintést nyertem a cég irányult-ságába, jövőbeli elképzeléseibe. A fogyasztói igények folyamatosan növekednek, illetve változnak ezért korszerű lo-gisztikai, raktározási rendszerre van szükség, hogy a versenytársakkal szemben tartani le-hessen a lépést. Záródolgozatomban bemutatásra kerül a logisztika fejlődése, a beszerzés és raktáro-zás jellemzői, Liss Kft. működése, tevékenysége, illetve a hozzá tartozó leányvállalat, a Liss America, mely a tengerentúli vásárlók igényeinek kielégítésére törekszik. Ezen túl is-mertetem a Liss Kft. beszerzésének és raktározásának folyamatát. A Liss Kft.-nél a termé-keket a lehető legjobb minőségben próbálják előállítani, amire az egyre erősödő versenypi-acon szükség van. A vállalat a folyamatos fejlődésre törekszik, így ismertetni fogok né-hány fejlesztési lehetőséget is a dolgozatomban. A cég számára fontos a vevői igények minél magasabb fokú kielégítése, így jó kap-csolatot ápol partnereivel, ami elősegíti, hogy a piacon betöltött szerepe stabil maradjon.