Természetes alapú vendéglátóipari csomagolás tervezése - Sándor Nóra (2015)
Szakdolgozatom témája természetes alapú vendéglátó ipari csomagolás megtervezése volt. A tervezési folyamat során igyekeztem módszeresen, minden lehetőséget, befolyásoló tényezőt figyelembe véve haladni egy, az egyetemen elvárt tervezési szisztematika szerint. Bár alapjában elmondható –mint akármilyen más terméktervre- hogy egy terv befejezését a nullszéria tesztelése jelenti, esetemben ez egyelőre lehetetlen volt. Sem az egyetem technológiai háttere, sem idő, sem pedig anyagi körülmények nem adottak ahhoz, hogy ezt megvalósíthassam egy szakdolgozat keretein belül. Természetesen a témát érdemesnek tartom arra, hogy tovább feszegessem határait, így nem kívánok itt megállni: a következőkben fejleszteni kívánom. Szeretném tanulmányozni a konstrukció gyengepontjait illetve erősségeit, ez azonban csak és kizárólag hajszálpontos prototípusok elkészülte után lehetséges. Összességében elmondhatom, hogy szakdolgozatom keretén belül a csomagolásterv azon tervezési fázisát sikerült megvalósítanom, mely legfőképp a tervezés előkészítésére, illetve a csomagolás szerkezeti és formai kialakítására éleződött ki. Bármennyire is igyekeztem körültekintően kezelni a témát, fontosnak tartom az elkövetkezendőkben egy tesztszéria gyártását. Ennek során a felhasználói réteg felől olyan visszacsatolásokat kaphatnék, melynek köszönhetően le tudnám vonni a végleges konklúziót a koncepció használhatóságát illetően.