Gyermekjátékkal kombinált kínálópult tervezése könyvesboltba - Németh Adél (2015)
Szakdolgozatom témája gyermekjátékkal kombinált kínálópult tervezése volt. A tervezési folyamat közben igyekeztem az egyetemi tanulmányok során megszerzett ismereteket magas szinten alkalmazni és ennek tükrében elvégezni a kiírt feladatot. A dolgozatom befejezve, bízom abban, hogy minden tervezési és dokumentálási feltételeknek megfelel a létrehozott termék és akár minimális továbbfejlesztéssel, de megállja a helyét a piacon. Tervezés során igyekeztem precízen felmérni minden, a tervezés folyamatát befolyásoló, és a termék sikerességét elősegítő követelményt és elvárást. Mint minden tervezési munka befejezését a prototípus tesztelése jelenti azonban esetemben ez nem volt megoldható. A számítógépes elemzéseimre, belső konzulensemre és az iparban dolgozó külső konzulensem tapasztalataira támaszkodva merem kijelenteni, hogy megvalósítható az általam tervezett kínálópult. Ezért elmondhatom, hogy szakdolgozatom keretén belül sikerült egy kezdetleges termékötletet gyárthatóságig fejlesztenem. Sikerült, mind formailag, mind szerkezetileg megfelelő konstrukciót létrehoznom, de az igazi elismerés az lenne, ha egy könyvesbolt valóban elhelyezné az üzletében és ennek során a felhasználói réteg felől olyan visszacsatolásokat kaphatnék, melynek köszönhetően le tudnám vonni a végleges konklúziót a koncepció használhatóságát illetően. Témám meghatározása során, tudtam, hogy termék szerkezetét, illetve méreteit tekintve nehézségekbe ütközöm majd, hiszem a szakosodáskor terméktervező szakirányt választottam, szakdolgozatom mégis bútoripari előkészületeket és összeállítást igényel. Konzulenseim megfelelő instrukciókkal és iránymutatással segítették munkámat. Megismertettek új lehetőségekkel és lebeszéltek felesleges, illetve megvalósíthatatlan ötletekről. Bízom benne, hogy dolgozatom ötlete érdemes arra, hogy foglalkozzak még vele és tovább finomítsam, valamit a felhasználóknak örömöt okoz, és valóban segítségükre lehet ez a termék a vásárlások során. Megannyi nehézségével együtt is elmondhatom, hogy örömmel végeztem el ezt a tervezési feladatot.