Plasztikai sebészeti magánklinika marketing terve - Hegedüs Sabina (2017)
A plasztikai sebészet a sebészetnek azon speciális ága, amelyet veleszületett vagy szerzett szövethiány és működészavar esetén alkalmazunk sürgős vagy tervezhető ellátásként. Két fő területe: a helyreállító és az esztétikai plasztikai sebészet. Tevékenységéhez tartozik az emberi test szöveteinek pótlása, a csontrendszer támasztó és a vázizomzat működésbeli hiányosságainak helyreállítása, a végtagok replantációja és transzplantációja. Önállóan vagy más szakterületekkel együttműködve korrigálja a fejlődési rendellenességeket, intrauterin helyreállító műtéteket végez, pótolja a nemi szervek hiányát vagy azokat a nemi identitásnak megfelelő módon átalakítja. A plasztikai sebészet a funkció és a forma harmóniáját jelenti a sebészetben; rekonstrukciós ága az élet méltóságát, hitét adhatja vissza a betegség vagy a baleseti trauma miatt sérült, torzult páciens számára. A plasztikai sebészet másik ága az esztétikai sebészet, műtéteivel alakítja az emberi test arányait, átalakítja karaktervonásait, fiatalabb megjelenést biztosít. Az esztétikai műtét előnyösen befolyásolja a páciens ön-becsülését és önbizalmát. Dolgozatom célja bemutatni egy induló magán plasztikai sebészeti klinikát költségvetés, és marketing tervvel. A dolgozatban a forgalomnövekedést serkentő promóciós mix kidolgozását mutatom be, és egy kívánt piaci részesedés elérése lesz a célom.