Az esztétikai hibák osztályozásának megbízhatósága az IKEA Industry Kft.-nél - Hámori Ágnes (2015)
Dolgozatomban az IKEA Industry Kft.-nél a megmunkálási szakaszok utáni válogatás megbízhatóságát vizsgáltam. A végmegmunkálás egyes szakaszaiban, a méréseket két különböző megmunkálást végző gép után végeztem. Munkám során méréssekkel gyűjtöttem adatokat a termelésből. A mérések során a hibakatalógusban feltüntetett hibák mennyiségét, és méretét számoltam. Ezeket a felvett eredményeket táblázatokba rendeztem és diagramokon keresztül vizsgáltam. A mérések során az előzetes sejtések bebizonyosulni látszottak, hiszen a legtöbb mintavétel során a hibaszázalék 5% alatt maradt. Azonban egyes esetekben a faanyag hibáiból adódóan kiugró hibaszázalékok jelentkeztek. Befolyásoló tényező ezen kívül az emberi megbízhatóság, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. A mérések során gyűjtött információk és a kiértékelt adatok ismeretében több javaslatot tettem a későbbiekben az eredmények esetleges javítására. A dolgozat megírása során úgy érzem számos tapasztalattal gazdagodtam. A gyárban eltöltött napokon sokat tanultam a sorozatgyártásról és a tömegtermelés modern módszereiről.