Akác faállományok választék-összetételének összehasonlítása a NYÍRERDŐ Zrt. területén - Iski Richárd (2017)
Dolgozatom fő témája, hogy összehasonlítsam a mag- és sarjeredetű akácállományok választék-összetételét. Ezt az összehasonlítást két termőhelyen is elvégeztem, humuszos homokon és kovárványos barna erdőtalajon. Ezen kívül megnéztem a termőhelyek közötti különbségeket sarj eredetű állományok esetében is. Végeztem egy ellenőrző vizsgálatot is két mag eredetű állományon, azonos termőhelyen, de különböző helységben. A vizsgálatok alapján kijelenthető, hogy humuszos homokon gazdaságilag nincs jelentős különbség a különböző eredetű állományok között, azonban választék-összetételben már megfigyelhetőek olyan különbségek, amikről érdemes szót ejteni. Hasonló megállapításra jutottam kovárványos barna erdőtalajon is, és a két sarj eredetű állomány összehasonlításánál is.