A folyamatos erdőborítást szolgáló erdőrészletek vizsgálata a Barcsi Erdészet területén - Németh Gergely (2017)
A Barcsi Erdészet következő üzemtervezési időszakára folyamatos erdőborítást szolgáló erdőrészletek kijelölésére kerül sor. Az erre javasolt 70 erdőrészletben, mintegy 330 hektáron átfogóan vizsgáltam a faállományi- és termőhelyi viszonyokat, ismertettem az erdőtörténeti vonatkozásait. Az eredmények alapján a vizsgált erdőrészletek közül, közel 87 hektár esetén van lehetőség az átalakító üzemmód alkalmazására, a további 243 hektáron lévő - főként hazai nyár állományokban - pedig faanyagtermelést nem szolgáló üzemmódban való kezelésre kerülhet sor. Javaslatokat fogalmaztam meg a két üzemmód erdőművelési eljárásaira, és a vizsgálati eredmények üzemtervezésben való gyakorlati hasznosítására.