Erdei és mezőgazdasági vadkár kezelésének irányelvei a Vértesi Erdő Zrt. területén - Tischlér Diána (2017)
Dolgozatomban a vadkár témát vizsgáltam, a Vértesi Erdő Zrt. szemszögéből. Az új jogszabályi rendelkezések, jelentős számú vadászatra jogosult életében változásokat hoztak, ide értve a vadkárt is. Megvizsgálva a Zrt. előző üzemtervi időszakának eredményeit, elemezve a régi és új törvényi rendelkezéseket, továbbá a személyes tapasztalataim ismeretében, megpróbáltam a Társaság számára iránymutatást adni az elkövetkezendő -20 éves- vadászati ciklusra, a vadkár kezelése, megelőzése szempontjából.