A vaddisznó (Sus scrofa L.) szaporodásbiológiai vizsgálata a szőci vaddisznóskertben - Somogyi András (2017)
A diplomamunkámat a Bakonyerdő Zrt. Balatonfüredi Erdészeténél, a szőci vaddisznóskertben, illetve a Monostorapáti Vadgazdálkodási II.-es körzetében készítettem. A témám, a vaddisznók szaporodásbiológiai és kondíciós vizsgálata volt a két terület függvényében. A vaddisznók kondíciós vizsgálatát a vesezsír-index segítségével, illetve a kor és a súly összehasonlításával végeztem, míg a szaporodásbiológiai sajátosságokat, a sárgatestek vizsgálatával, illetve a magzatok adataiból tudtam kiértékelni. A vaddisznóskert, illetve a szomszédos térségben található II.-es vadászati körzet (szabadterület), adatait hasonlítottam össze külön-külön, majd ezt követően egymáshoz képest.