"Kvázi zárttéri" dámállomány vizsgálata az Ikva-Völgye Vadásztársaság területén - Németh Tamás (2017)
A szakdolgozatom rövid áttekintést mutat a dám, mint vadfaj külleméről, élőhelyéről, szaporodásbiológiájáról, Magyarországra történő betelepítéséről, azon belül a hazánkban történő elterjedéséről. A dám populáció mennyiségi és minőségi változásairól. Mindezek után részletesen taglalja vizsgálatom fő területét, az Ikva-Völgye Vadásztársaság vadászterületét és az azon élő dámállomány alakulását, egyedfejlődését, kilövési adatait, testtömeg változásait, dámtrófeák alakulását, gépjárművel történő ütközések relativitását. Valamint ezen témák összegzését, konklúzióját.