Egykori legelőerdők története és erdőművelési viszonyai a Taeg Zrt. Síkvidéki Erdészetének területén Dénesfa határában - Kalló Dávid (2017)
Munkámban részletesen foglalkozom az erdei legeltetés és makkoltatás történetével, fejlődésével, kialakulásának körülményeivel, valamint azokkal a máig tapasztalható negatív következményekkel, amelyek ezeknek az erdőhasználatoknak köszönhetők. Hatásuk az állományok állapotában és a gazdálkodás sikerességében még a mai szakemberek munkáját is befolyásolják. A logikai felépítés érdekében időrendben haladok, valamint előbb országos, majd megyei, végül pedig községi forrásokat dolgozok fel a témában. Foglalkozom a legelőerdők erdőművelési viszonyaival, kitérve ezek kialakítására, illetve megszüntetésére is. Terepi felvétel készült Dénesfa községhatár néhány erdőrészletében, ahol erdőbecslési mérésékkel legeltetés nyomaira utaló részterületeket és objektumokat mértem fel. Legvégül következtetéseket és javaslatokat teszek a legelőerdők egykori létjogosultságáról és mai megítélésükről.