A tűzifa marketing helyzete és fejlesztési lehetőségei az Ipoly Erdő Zrt.-nél - Palik Norbert (2017)
A diplomamunka célja az Ipoly Erdő Zrt. kereskedelmi és marketing tevékenységének áttekintése, valamint ezen szakterületek fejlesztési lehetőségeinek számbavétele. A munka során elemzést készítettem a tűzifa piac helyzetéről országosan, helyi szinten és nemzetközi kitekintéssel is. Az elemzés készítése során a helyi lakosság által kitöltött kérőív eredményeit, valamint az erdőgazdaság 2013-2016 közötti időszakra vonatkozó vevői értékesítési adatait is felhasználtam. Az eredmények megmutatták, hogy szükség van változtatásokra, fejlesztésekre a tűzifa kereskedelem területén, annak érdekében, hogy az erdőgazdaság ne maradjon le a piaci verseny során fő versenytársaitól. Az eredmények tükrében több tanács, javaslat megfogalmazásra került, amelyeket a későbbiekben részletesen ismertetni fogok.