Tartószerkezeti számítások elkészítése kocsányos tölgy alapanyag anyagvizsgálata alapján - Serfőző Evelin (2016)
Az épületek építéséhez elengedhetetlen többek között a tartószerkezeti, statikai tervezés. Ezek elkészítéséhez szükség van arra, hogy ismerjük a faanyag mechanikai tulajdonságait. Szakdolgozatomban kocsányos tölgy faanyag vizsgálatával foglalkozom. A kapott eredmények és azok szerint elvégzett szilárdsági osztályba sorolás alapján tar-tószerkezeti számításokat végzek.