Különböző csapdatípusok eredményességének vizsgálata apróvadas vadászterületen - Komjáti László (2016)
Szakdolgozatomban a Ceglédi Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság területén végeztem vizsgálatokat a csapdák eredményességére vonatkozóan. Ragadozókra két féle méretű hattyúnyak csapda és a testszorító csapda hatékonyságát vettem vizsgálat alá. A csapdákat különböző helyeken vetettem meg, és három havonta különböző csalikat használtam. Vizsgáltam továbbá a területen az Larsen-csapda alkalmazhatóságát szarka esetében. 5 évre visszamenően áttekintettem a fogási eredményeket, illetve a 2016-os évben napi bontásban vizsgáltam a fogásokat. Az eredményeket diagramokon ábrázoltam, és megállapításokat tettem a hatékonyság lehetséges növelésére.