Biciklitároló tervezése - Szilágyi Gábor (2016)
A szakdolgozatban egy kerékpártárolót lett megtervezve, amely a meglévő megálló váróépítményéhez lett párosítotva mind épületszerkezeti, mind stílusát tekintve. Noha tartószerkezetileg az ilyen építmények nem igényelnek különösebb mérnöki feladatot, a szakdolgozatban olyan korszerű igényes megoldásokat kerültek felhasználásra. Látszik a számítási eredményekből is, hogy jelentős tartalékkal rendelkező egyensúlyi erőjáték valósul meg ebben az esetben is. Lenne tehát lehetőség a szerkezeti elemek karcsúsításának, melynek mértéke azonban a leggyengébb láncszem elvén már tartószerkezeti számítások elvégzése nélkül nem lenne lehetséges. A különféle kritériumoknak (használati, szilárdsági, kompatibilitási) történő megfelelés ellenőrzésekor látható volt, hogy néhány esetben többszörös, míg más esetben csupán néhány tucat százaléknyi tartalék van. Részletesen ismertetve lett a felhasznált fűrészáru típusai és felhasználásuk. Építményszerkezeti kialakítását részletes és szemléletes útmutató alapján levezettet összeépítési sorrenddel készültek, hogy az összeszerelés akár idegen vállalkozó által is minél érthetőbb és egyértelműbb legyen.