SAP karbantartási modul bevezetése nagyvállalati környezetbe - Nagy László (2015)
Diplomamunkámban egy közép magyarországi termelő nagyvállalat SAP karbantartási rendszerének bevezetésével foglalkozom. A kezdetben alacsony számú karbantartási munkák meggyarapodásával és komple-xitásának növekedésével szükségessé vált a jelenlegi elavult technológiát alkalmazó, rész-ben papír alapú karbantartási rendszer korszerűsítése. A vállalat már használ SAP megol-dásokat más területeken, mint az általános logisztika, pénzügy, beszerezés, így a magas in-tegrálhatóság miatt a karbantartási rendszer korszerűsítésénél is az SAP megoldást válasz-tották. Az új rendszerrel szemben támasztott követelmények között szerepel a nagyfokú integrálhatóság, komplex karbantartási folyamatok kezelésének lehetősége, gyors és haté-kony működés, bizonyos fokú automatikus működés. A megoldás első lépésében a projekt meghatározása után, a vállalat jelenlegi karbantartási folyamatainak felmérése történt meg, hogy ebből kialakításra kerüljön az üzleti folyamatjegyzék. A rendszertervben kidolgozott karbantartási folyamatok közül egy folyamatot részletesen is bemutatok. Ebben a lépésben kerül összeigazításra az SAP sztenderd karbantartási rendszere a jelenleg használt karban-tartási folyamatokkal. Az üzleti folyamatok integrációjának meghatározása kulcsfontossá-gú tényező a későbbi egységes működést illetően, továbbá nagymértékben elősegíti a ké-sőbbi még hatékonyabb működést. Véleményem szerint a bevezetésre kerülő rendszer minden szempontból megfelel a vele szemben támasztott kritériumoknak és a plusz funkcióinak köszönhetően nagymér-tékben hozzájárul a hatékony munkavégzéshez.