„Felhő” alapú innovatív megoldási lehetőségek a vadászati adminisztrációban - Eppel Péter (2016)
Jelen szakdolgozat célja, hogy bemutassa a lehetőségét és realitását, annak, hogy a vadászathoz kapcsolódó – jelenleg, az érintettek részéről inkább teherként megélt – adminisztráció működhetne (részben) egyszerűbben, gyorsabban és olcsóbban is, de figyelembe véve a standard és megszokott folyamatokat, jogi szabályozási környezetet, és nem eltekintve a felhasználók kor összetételétől (pl.: OVA, Ügyfélkapu). Tapasztalatom és elképzelésem alapján – alapos tervezés után - egy Vadászati keretrendszert és adatbázist látok reálisan megvalósíthatónak, ami lehetőséget ad lépésről, lépésre felépíteni azt a hidat, ami átjárhatóságot biztosít a hagyományos működés, valamint a jelen és jövő digitális világa között, úgy, hogy egy hatékonyabb, biztonságosabb adatkezelést eredményez, kihasználva a mai kor informatikai lehetőségeit. / Abstract „Cloud” based innovative solution systems in hunting administration My aim was to show the possibility and reality that the administration connected to the hunting could be much more easy, fast and cheaper. These days the administration work is often a „must” work. In my thesis work it was important for me to take care of the standards and legal environment and the age of users (for example National Hunting Database, Client Gateway). Based on my experience and idea after a detailed planning – I think it’s possible to realise a hunting system and database. This could be a solution between the traditional function, the present and the digital future and could give a safety, efficient data handling using the present IT solutions.