Műszaki fejlesztési lehetőségek vizsgálata a vadgazdálkodásban - Tóth Attila (2016)
Jelen diplomamunka több olyan lehetséges műszaki fejlesztést mutat be, amelyek a minőségi vadászatot közvetlenül, a vadgazdálkodást közvetve, a nyomonkövethetőséget, a törvényi szabályozást, míg az élmény trófeákban megtestesült emlékét objektív elbírálási módszerrel teszik lehetővé. A leendő fejlesztési irányok bemutatása műszaki előtanulmányok során elsajátított ismereteken és világlátáson, valamint megvalósíthatósági gazdasági számításokon alapul. Eredményként kiderül, hogy a fejlesztések tárgyiasulását és a mindennapi elterjedését gátló szűk keresztmetszet már nem jellemzően a technológia meglétének hiányára vezethető vissza.