Gazdasági elemzések és vizsgálatok a VALISE szimulációs környezetben - Varga Martina (2016)
Absztrakt Napjainkban egyre fontosabb szerepet játszik a virtualizáció. A Valise egy a diákok számára készült virtuális világ, ahol a vállalatirányítási rendszerek című tárgy alapjaival ismerkedhetnek meg a diákok. A szimulációhoz tartozik egy webes környezet és egy adatbázis réteg. Elsőként a webes környezet átalakítását készítettem el. Úgy gondolom, hogy fontos szerepe van a weboldal kinézetének abban, hogy a felhasználók milyen gyakran, és milyen szívesen látogatnak egy oldalt. Emellett elkészítettem az oldal többnyelvűsítését. Szintén fontos szempont egy weboldalnál, hogy több nyelven is elérhető legyen. Azért is fontos, mivel nemzetközi szinten is könnyebben elérhetővé válhat egy oldal, és terjeszkedés szempontjából nagyon fontos szempont. A másik fő projektem a félév során az volt, hogy a szimulációs rész áttekintését és megismerését követően elvégezzek többféle szimulációt, és ezekről átfogó elemzést készítsek.