Infósok Viadal versenyhez kapcsolódó webes és mobil fejlesztések - Fekete Csaba (2016)
Szakdolgozatom során továbbfejlesztettem az intézet által rendezett Infósok Viadala verseny webes adminisztrátori felületét, valamint elkészítettem egy androidos alkalmazást, mely a versenyzők és a szervezők számára is egyaránt hasznos lehet. Az adminisztrációs felület továbbfejlesztése alatt a szervezőkkel összedolgozva elkészült a verseny második fordulójára beküldött fájlok feldolgozása, vagyis a beküldött megoldások megtekintése, letöltése és rendszerezése. Ezenkívül elkészült egy statisztika menüpont is, melynek segítségével kinyerhetők a nevezett csapatok adatai. Az adatok szűrhetők városra és iskolára, valamint az első fordulóban elért pontokra. A csapatokkal való kapcsolattartás segítségére lekérhetők az adatbázisból az adott csapatok elérhetőségei. Ide is lehet különböző szűréseket alkalmazni a verseny fordulóira. A webes felület PHP és JavaScript alapokon fekszik, alatta MySQL adatbázis található. A versenyzői felületen lehetőségünk van regisztrációra, hírek olvasására, az aktuális forduló megtekintésére, a versenyszabályzat és a határidők, a szervezők és a kapcsolati lehetőségek megtekintésére. Az adminisztrátori felületen lehetőség van a határidők beállítására, a különböző szűrések alapján statisztikák kinyerésére a versennyel és a kitöltött feladatokkal kapcsolatban, valamint adatok kinyerésére a regisztrált csapatokról. Mindezek ugyanazon programon belül találhatók, a versenyzői és adminisztrátori felület a bejelentkezés után válik ketté. Az androidos felület PHP szkriptek segítségével kommunikál a MySQL adatbázissal, így mindig friss adatokat szolgáltat a versenyzők, valamint a szervezők számára. A szakdolgozat elkészítése során hasznos tapasztalatokat szereztem az Android fejlesztés terén, melyet a munkámban is tudtam kamatoztatni. Mindezek mellett reményeim szerint az intézet is kamatoztatni tudja majd az elkészült alkalmazás előnyeit.