Beruházási döntések a Cornus Bt. életében - Sárközi Gergely (2016)
A Cornus Bt faipari gyártó és szolgáltató vállalkozás húsz éves fennállása alatt kialakított magának egy olyan gépparkot, amellyel szinte bármilyen faipari megmunkáló műveletet el lehet végezni. A telephelyen álló műhely területe azonban korlátozza a gyártási kapacitást, ezért a dolgozatomban ennek a problémának a megoldására szeretnék koncentrálni. Célom, hogy olyan változtatásokat hajtsunk végre, amelyek segítenek a cég további fellendítésében. Kitérek külön a telephelyet, a megmunkáló gépeket és a gyártást támogató eszközöket magába foglaló beruházásokra. A beruházások tervezése során igyekszem megtalálni azokat az eszközöket amelyek, a leghasznosabbak lennének a vállalkozás számára. A kiválasztás során figyelembe fogom venni, ez egyes eszközök aktuális piaci értékét és a rendelkezésre álló forrásainkat. A források és az adott beruházás fontossága szerint, pedig egy rövid- és egy hosszútávra szóló beruházási tervezetet szeretnék kialakítani.