Mezőgazdasági vadkár alakulása a növénykultúrák fejlődése során - Keresztúri Barnabás (2016)
Vizsgálatom célja a vadkárosított növények regenerálódása a fejlődésük során. Ennek bizonyításához megvizsgáltam a vadkár jogi hátterét, a vadkár típusait, a vadkárbecslés módszereit, a vadkár gazdasági jelentőségét. A kijelölt mintaterületeken mértem a vadkár nagyságát a betakarításkor. Megállapítást nyert az a hipotézis, hogy a növény jó eséllyel tudja kompenzálni a korai károsítást. A kapott eredményeket összehasonlítottam a témában végzett kutatásokkal.