MAGYARORSZÁGI IT VÁLLALATOK KULTÚRÁJÁNAK ELEMZÉSE - Blumenschein Máté (2016)
Diplomafeladatomban egy 117 kérdésből álló kérdőív segítégével mértem fel, majd külön-böző aspektusokból vizsgáltam meg a szakmára jellemző helyi és általános kulturális sajá-tosságokat. A kutatás során főleg bizonyos szaktekintélyek által azonosított és nemzetközi-leg is elfogadott kulturális dimenziók alapján dolgoztam. Az eredményeket online eszkö-zökkel gyűjtöttem, és autómatizált módon értékeltem. Az így kapott adatok és a kidolgo-zott eljárás több szempontból is hasznosak lehetnek. Megmutathatják számunkra, hogy a magyar társadalom, vagy annak egy része merre tart, de iránymutatást adhatnak egy nagy-vállalat vezetése számára, hogy miként hozzák összhangba céljaikat stratégiájukkal és a he-lyi leányvállalat kultúrájával. Az adatok, azaz a kitöltések számának növelésével az össze-gyűlt információ, mint referencia-adat, jó alapul szolgálhatna cégek kultúrájának feltérké-pezéséhez és azok összehasonlításához. Egy szervezet akár éves rendszerességgel is hasz-nálhatná a megoldást arra, hogy monitorozza vállalati kultúrájának változásait, de akár az új igazgató csatlakozása estén is gyors és részletes információ forrása lehetne ez az eszköz.