Komplex PVSR alapú felügyelet létrehozása SensorHUB környezet számára - Pintér László Tamás (2016)
Szakdolgozatomat egy egyetemi projekt részeként készítettem el, melyben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és NETvisor Zrt is részt vett. A projekt keretén belül az Informatikai és Gazdasági Intézetnél telepített BME által fejlesztett SensorHUB platform teljesítményének monitorozási lehetőségeit vizsgáltam a NETvisor Zrt. által készített PerformanceVisor alkalmazás segítségével. A projektben hallgatói oldalról operatív vezetőként vettem részt, feladataim közé tartozott a projektben résztvevő hallgatók összefogása, koordinálása. A megvalósítás során olyan vizsgálatokat hajtottam végre, amelyek a rendszer viselkedésében mintákat próbált feltárni. A megvalósítás célja egy olyan rendszer kialakítása volt, amely az IoT és BigData világ jelenlegi igényeinek megfelel és a jövőbeli igényekre is felkészülhetünk a segítségével. Az elkészült vizsgálati rendszer olyan lehetőséget ad a hallgatók kezébe, hogy könnyen megismerjék azt, foglalkozni, dolgozni tudjanak vele, illetve az érdeklődési szinttől függően akár komponenseket is fejleszthetnek hozzá.