Angol rendszerű fácánnevelési technológia vizsgálata - Jankovics Lilla (2016)
Dolgozatom célja az angol rendszerű fácánnevelési technológia komplex elemzése és vizsgálata. A későbbiekben választ keresünk arra, hogy a tárgyalt neveléssel mennyire hasznosíthatók vadászatilag a madarak, illetve a szabadterületi törzsállomány növeléséhez alkalmasak-e a nevelt fácánok. A kérdések megválaszolására méréseket végeztem, melynek eredményeként kitűnt, hogy az angol rendszerű fácánneveléssel nevelt madarak a szabad területen otthonoson viselkednek, ezáltal vadászatra és törzsállomány növelésre is alkalmasak.