Vörös róka (Vulpes vulpes L.) táplálkozás-biológiai vizsgálata - Thier Gergely (2016)
Vörös róka (Vulpes vulpes L. ) táplálkozás-biológiai vizsgálata Szakdolgozatomban a vörös róka táplálékpreferenciáját vizsgáltam gyomortartalom-analízises eljárással a Komárom-Esztergom megyei Bajnai Tölgyfalevél Vadásztársaság területén. A vizsgálandó egyedek begyűjtése után felvettem azok testméretét, korát, ivarát, valamint kiemeltem a gyomrot, melyet feltárva összetevői szerinti vizsgálat alá vetettem, valamint összehasonlítottam a kapott adatokat a szakirodalomban szereplőekkel. Az eredmények jórészt igazolták a szakirodalomban fellelhető adatokat. Viszont véleményem szerint javallott a rendelkezésre álló potenciális táplálékalkotók figyelembevételével a területenkénti vizsgálat a különböző élőhelyeken. Munkámat a túlnyomórészt nagyvadas területen folytattam. Abstract Investigation of the diet composition of Red Fox (Vulpes vulpes L) In my thesis I studied the food preferences of the red fox gastric-analizis procedure in the field of Komárom-Esztergom county Bajnai Tölgyfalevél Vadásztársaság. After collecting specimens to be examined picked up their body size, age, sex, and highlighted the stomach, which were analyzed by exploring the components and compared the data from the consulting-literature are included. The results confirmed largely the relevant consulting-literature data. However, in my opinion, it is indicated for the available food makers, taking into account potential per area of study in different habitats. My work is predominantly a big game wildlife area studied.